Spennende treningssamling med Sensei Velibor Dimitrijevic

Helga 10.-12. januar deltok Vegar, Bjørn Halvor og Rainer på den årlige treningssamlingen med Sensei Velibor Dimitrijevic i Ås.

Sensei Velibor var elev av og assistent for legendariske Taiji Kase Sensei (1929-2004) som begynte å studere karate allerede i 1944 under Gichin Funakoshi og sonen Yoshitaka. Dette var på en tid der karate ikke var konkurranseidrett som i dag, men mer Budo og i slekt med de eldgamle japanske samurai-tradisjonene. Denne typen Shotokan karate (Kase Ha Shotokan Ryu) legger mest vekt på indre energi, pust og solide, dype stillinger.

Sensei Rainer Müller, 1. dan:

– Vi øvde mye på pusteteknikker (Ibuki-breathing) og solide stillinger som base og support for energioverføring som f.eks. Fudo dachi. Det var stort fokus på Hara – menneskets energisentrum – for å frigjøre den indre energien som grunnlaget for ytre energi, muskelkraft og karateteknikk.

– På lørdagen fikk vi delta på en teoretisk økt der Sensei Velibor delte av sin erfaring som mangeårig konkurranseutøver, sine samtaler og treninger med Kase Sensei med mer. Der var det også mulig å stille spørsmål. Om kvelden var det fellesmiddag på en restaurant i Ski sentrum, der praten gikk livlig i hyggelig sosialt samvær.

– Alt i alt var det en veldig inspirerende treningssamling med mye input å fordøye. Tusen takk til Sensei Velibor og Ås Karateklubb for et perfekt gjennomført arrangement – vi gleder oss allerede til neste år!

Bjørn Halvor Bjørge, 1. dan:

– Det var veldig moro. Det er alltid fint å få en oppstramming på stillingene og pusteteknikken. Sensei Velibor er noe utenom det vanlige. Jeg er veldig fornøyd med at jeg tok turen i år, og regner med å få med meg samlingen neste år også.

Vegard Brekke, 2. kyu:

– Samlingen var veldig bra, en uortodoks måte å tenke og trene på, men alt gav mening. Treningen og det han sier får deg til å tenke mer gjennom det du gjør og ikke minst stille spørsmål til hvorfor du gjør som du gjør.


Publisert

i

av