Junior Shodan med Sensei Frank

Etter et år med mye av og på i forbindelse med korona og smittevern, var det godt å kunne gradere ungdommene i klubben. At to av dem fikk gradere til Junior Shodan ble prikken over i-en.

Klubbens voksne medlemmer fikk ikke trent tilstrekkelig til å gradere etter vårsemesteret. Ungdommene har imidlertid kunnet trene omtrent som normalt. Den spesielle situasjonen i verden har gjort at vi ikke har kunnet være på gasshukuer med Kawasoe Sensei og dermed Dan-gradere. Gleden var derfor stor når to av ungdommene fikk mulighet til å gradere til Junior Shodan med Sensei Frank Bruun.

En gradering i Shotokan er resultatet av hard og målbevisst trening over tid, og et steg på veien mot et nytt semester og neste gradering. Å bestå en gradering til de høyere beltegradene er stort, her er hvordan tre av ungdommene våre opplevde graderingen i Dojo`en mandag 31. mars:

Guro Venaas, 3. kyu:

– Når du har jobbet hardt for noe i lang tid, er det utrulig moro å klare å nå målet. Det har vært litt kjipt med korona, lite trening og jeg har vært litt umotivert. Derfor var det ekstra moro å bestå graderingen. Det var viktig for meg å fortsette etter at Ronny gikk bort, han var en stor motivator og forbilde for meg.

Markus Lia-Moen, Junior Shodan:

– Jeg følte at det var bra å endelig ha muligheten til å få svart belte, selv om det var junior grad. I tillegg til å faktisk bestå, noe som føltes veldig bra!

Stefan Jørgensen, Junior Shodan:

– Graderingen var mye mindre skummel en det jeg først trodde den skulle være, og det var veldig gøy! Det å få det sorte belte føles ganske stort, jeg syntes at det var en stor motivasjon til å forbedre karaten min på alle mulige måter. Og mestringsfølelsen av det å få det sorte beltet er ubeskrivelig, det føltes veldig deilig!

I tillegg til Guro, Markus og Stefan, har Anne gradert til 1. kyu, Ane og Sølve til 2. kyu og Gisle til 2. kyu-kari.

Vi gratulerer alle ungdommene med bestått gradering!


Publisert

i

av

Stikkord: