Karate på Edland barneskule

For noen uker siden kontaktet en lærer ved Edland barneskule oss med spørsmål om det var mulig å få til en karate-aktivitet på en av de siste skoledagene. Klubbformann Heidi var ikke vanskelig å be på, og Stefan (Junior Shodan) tok utfordringen på strak arm.

Stefan Jørgensen er 15 år og har nettopp gradert til Junior Shodan med Sensei Frank Bruun. Han er en av flere ungdommer som gjør en super innsats for klubben.

– Opplegget jeg lagde var ganske grunnleggende, og barna tok det veldig fort til seg. Det virket som de fleste syntes det var gøy å slå og sparke på putene. Det var veldig gøy å få vise så mange barn hvor fantastisk idrett Shotokan er!

Lærer Tove Ubostad tok kontakt med klubben etter ønske fra barna – her er hennes respons på aktivitetsdagen:

– Vi er svært fornøgde. Ikkje minst med den positiviteten vi blei møtt med då vi kontakta klubbleiar Heidi fyrste gongen. Det er ikkje gitt å få tak i folk som kan stille opp i skuletida.

– Stefan leia ungane på ein trygg og god måte. Han klarte å engasjere både elevane og meg som vaksen. Eg trur at alle opplevde mestring i løpet av økta. Fint at alle fekk prøve seg, utan krav om prestasjon. Karate var noko nytt, og som vaksen var det moro å sjå at alle ville prøve. Vi likte også oppvisninga vi fekk på slutten.

Her er nokon uttalelsar frå elevane ved småtrinnet på Edland skule:

«Det var kjempebra»
«Han (Stefan) var flink»
«Det var moro når vi skulle skrike» (kiai)
«Det var litt flaut å skrike høgt»
«Det var litt vanskeleg å snu seg»
«Det var moro når vi skulle slå og sparke på den puta. Nesten som vi skulle slå deg»
«Det var moro når Stefan tulla»

Alle bilder: Heidi Sollid, formann Skorve Karateklubb


 


Publisert

i

av