1.dan i Windsor

Sensei Rainer Müller og Stefan Jørgensen har nettopp vært på samling i Windsor i London. Resultatet ble mye bra trening, mengder med inspirasjon og 1.dan til Stefan.

Tekst: Rainer Müller
Foto: Stefan Jørgensen

Treningssamlingen i Windsor var en stor opplevelse, som den alltid er. Omgivelsene i den idylliske forstaden til London er veldig fine, med vårblomstring, grønne parker og vakre bygninger. Vi bodde på et hotell som ligger like ved elva Themsen. For å komme oss til Leisure Center, der samlingen fant sted, måtte vi gå en fin rusletur langs elva.

Høyt nivå

Treningene var førsteklasses, noe som kanskje ikke er så rart når man har toppinstruktører som Kawasoe sensei (8.dan) og Taniyama sensei (7.dan).

Masao Kawasoe er øverste sensei i NTKF, og en levende legende innen Shotokan. Han er født i Saga City i Kyushu i Japan i 1945. Startet først med judo, men etter å ha sett en karateoppvisning som 15-åring, ble dette hans nye kampkunst. Under samlingen var han i godt humør og delte villig med sin enorme kunnskap om karate, inkludert historier fra over 60 år med trening.

Takuya Taniyama var et nytt bekjentskap for oss. Han er født i 1965, er instruktør i JKA Headquarters i Tokyo, har vunnet JKA VM i Kata og er fire ganger japansk mester i Kata og fem ganger i Kumite. Han ga oss et fantastisk innblikk i karatetrening på høyeste nivå. Heldigvis for alle hadde han en dyktig oversetter i Ken Hori sensei fra Cambridge Karate Dojo (som graderte til 6. dan under samlingen i Windsor).

Flotte graderinger

Det var veldig interessant å følge graderinger fra Shodan (1.dan) til Rokudan (6.dan). Stefan gikk en veldig sterk Shodan-gradering (JKA), og bestod med glans. Dette var ikke noen selvfølge, det var streng dømming i år og en del som strøk, faktisk over halvparten av deltakerne. En av gjeste-sensei’ene i Skorve Karateklubb, Lise Tveter sensei fra Marienlyst Karateklubb, imponerte med en sterk gradering til Godan (5. dan) – vi gratulerer!

Fornøyd

Stefan graderte til 1. dan, og var veldig fornøyd med samlingen i Windsor. Her er hans egne ord:

– Turen til Windsor var helt fantastisk! Det var gode treninger og supre instruktører. Selvfølgelig var graderingen ett stort pluss selv om den også ga en god del nerver. Det var fantastisk bra at sensei Rainer ble med på turen, og både gjorde meg klar til graderingen og var et supert reisefølge!

Skorve Karateklubb gratulerer og gleder oss veldig til mange treninger med Sensei Stefan i årene som kommer!


Publisert

i

av